1484538.jpg

Tämä ATC-Cirian Ainon haaste Kurjat ei olisi voinut tulla sopivammin. Erityisesti tänä keväänä mielessäni on ollut nk. entisen itäblokin maiden romanit. Enkä varmasti ole ainut ihminen. Kuinka auttaa vai auttaakko noita pikkukaupunkienkin kävelykaduille hämmentävän hyvällä suomenkielellä varustetuin lapuin ilmestyneitä ruusumyyjiä.

 Itse en hetkeäkään ajattele etteivätkö he tarvitsisi apua. Mutta kuinka auttaa? En todellakaan halua lihottaa ketään toisten hädällä elantonsa hankkivaa; kiskurivuokria perivää "vuokraisäntää", organisaattoria, nk.velkojen perijää..ja jokuhan tällaisesta köyhien, suojattomien ihmisten liikuttelusta hyötyy.

Kyse ei ole piheydestä vaan siitä, että minusta tällaiset hyväksikäyttäjät ovat se ihmiskunnan ala-arvoisin joukko, jonka toimintaa en suostu tukemaan.

Tämä kortti, jonka sain tuon ruusun vuoksi huonosti skannattua, on siis kannanottoni. Toki se on vapaa vaihtoonkin, jos joku haluaa. Kortti kokonaisuudessaan näkyy niin huonosti, että kerron vielä hieman mistä se on koottu. Taustana on siis lehtiartikkeli, joka käsittelee slovenian romanien tilannetta. Päällä on tuota punaista mustetta ja mustaa pitsiä ja vielä ruusu...ei kuvia kurjuudesta.

Annoin kortille nimen "Red roses, bloody road." En tiedä kuinka oikeakielinen se on, mieluiten olisin käyttänyt romanikieltä.

Varattu Pirkkerille