1506600.jpg

Matkan päähän on tultu ja olisin toivonut tuon viimeisen päivän korttini olevan hieman hohdokkaampi...idea oli selvänä mielessäni mutta toteutus...

Vietin siis kesällä -79  lyhyehkön ajan tuolla Öllölässä, kylässä nimeltään Kenraalinkylä. Wärtsilä oli kai pitäjän nimi.

Jotenkin kokemus jäi eksoottisena kaupunkilaistytön mieleen. Vaikka ei se oikein maaseudultakaan tuntunut, ihmiset elelivät tölleissään miten kukakin, työttömiä oli paljon ja kiljua keitettiin yleisesti. Oman lisänsä toi rajanpinnassa oleminen, kulkuluvat ja rajavartijoiden vierailut.

Tutustuin tietysti paikalliseen nuorisoon; mopopoikiin, tanssilavan ulkopuolella hengailuun ja siihen jo mainitsemaani kiljuun - join silloin elämäni ensimmäiset ja viimeiset kiljuhumalat!

Nyt nämä jutut jo tohtii kertoakin, äiti ja isä eivät ole enää lukemassa - sitäpaitsi olen ollut runsaat kaksikymmentä vuotta täysi-ikäinen.

Tuo pohja on muuten kopio Öllölästä äidilleni lähettämästäni kortista ja aivan aitoa Kenraalinkylän metsää, siis itse tehty valokuvakortti. Eikä tuossa kortissa ollut sanaakaan siitä, mitä edellä kerroin...

Kohtelen ehkä Öllölää kaltoin, mutta muistakaa että muistoni ovat  nuoren tytön kokemia. Jos jollakin on tuoreempaa kokemusta noilta kulmilta, niin palautetta otetaan vastaan.

Tämä on siis vastaukseni Sinitaivaan Ainon haasteeseen maailman ympäri 28.päivässä.

Vielä suuri kiitos Ainolle tämän mielenkiintoisen, hauskan ja haastavan haasteen järjestämisestä.