Touhukkaan Joulukalenteri
 24.päivä

2170158.jpg

Nyt olemme joulunajan ehkä kaikkein ihanimmassa yössä - kaikki on tehty, kaikki on edessä. Ennen kaikkea kaikki aika, ylettömästi aikaa. Totta kai tiedän, että tuo aika kuluu hujauksessa ja pahimmillaan olen parin päivän päästä kyllästynyt kinkun paistatteluun.

Silti, nyt on nyt eikä tämän yön taikaa voi mikään viedä.

Viime vuosina olen usein joulunaikaan nautiskellut kirjasesta, johon jouluevankeliumi on kirjoitettu eri murteilla. Rakkain näistä murteista on tietenkin Läntisen Lapin eli Yliperän kieli.

Tässä  näyte käännöksestä, jonka on tehnyt lappilainen kirjailija Oiva Arvola. Kauneimmillaanhan tämä on tietysti kuultuna.

"Ja niihin aikhoin kävi siihen laihin, että keisari Aukustus anto käskyn, että koko maailma oli pantava veronalaseksi. Tämä veronalaseksi pano oli rohki ensimmäinen ja se sattu Kyreniuksen ollessa Syyrian käskynhaltiana. Ja nethän menit kaikki kirjottautumhan veroluettelhon, itte kuki omhaan kaupunkhiinsa. Niinpä Joosehviki lähti Kalileasta, Natsareetin kaupunkista, verole panoa varten Juutehaan, Taavitin kaupunkhiin Peetlehemhiin, sillä hän oli Taavitin sukua."

Hyvää ja rauhaisaa joulua itse kullekin ja kiitos teille kaikille, jotka olette olleet tavalla tai toisella mukana kalenterissani!
Seurailkaapa blogia, järjestän lähipäivinä arvonnan kalenterin tiimoilta!