Nyt oli pakko tulla tänne hakemaan moraalista tukea, kun rupesi niin ahistamaan. Perhe on poissa, täällä vallitsee ihana tekemisen tai olemisen rauha. Ja mitä puuhaa askartelija. No, lajittelee haaraniittejä sävyittäin ja tyyleittäin.

Ja sitten nauhoja ja pitsejä, molemmat omiin laatikoihinsa. Mutta oikeastaan nauhat pitäisi myös lajitella vähän väreittäin, tummat ja vaaleat. Ja paksuuskin...taitaa olla pakko lähteä Filmtowniin hakemaan lisää tyhjiä irtokarkkirasioita. Ei suinkaan siksi, että siellä myydään myös niitä karkkeja. Ja vieressä on aika kiva kahvila, jossa on aika hyviä laskiaispullia. Mitäpä en tekisi järjestyksen hyväksi.

Ai niin, annoin ottaa autoni, jotta pysyn pihassa. Ja tätä siivoamista on jo jatkunut toista tuntia...Ensin pöytä tyhjäksi, että mahtui lajittelemaan, mutta loppua ei näy. Nyt minun äitini sanoisi, että on se sitten niin kiva, kun on paikat kunnossa. Mutta onko se? Koko ajan saa sitten jännittää, että sotkee ne taas uudelleen. Kun ei omien nurkkien sotkemisesta voi oikein syyttää ketään muutakaan...

Ei kun jatkamaan, kerron taas miten homma etenee!

Kello lähestyy neljää, pian saan väliaikakahvit. Jättimäiset nallelaatikot, joihin olen kerännyt pohjamateriaalia ja kuvia, on selvitetty. Laitoin haikein mielin nukkekotini kokoamista odottavan ison osan hetkeksi, joopa joo, pois, että saan lisää tilaa. Sotku näyttää nyt pahemmalta kuin silloin kun aloitin.

Mutta tämä kannattaa, olen nimittäin löytänyt kaikenlaista kivaa, jota en muistanut omistavanikaan. Homma jatkuu...

Jaahas, taas on tuntinen vierähtänyt, mutta nyt on pakko lopettaa ja siirtyä ihan tuohon leipätyöhön. Kaikenlaisia leimasia ja musteita minulla onkin, tulee vain käytettyä niitä yksiä ja samoja koko ajan ja muut unohtuu.

Paperitavaraa ei saa mihinkään järjestykseen, kun tila on niin pieni. Pitäisi kai hankkia sellaisia paperikkoja, mutta mihin ne sitten mahtuvat? Joillakin jenkkisivuilla olen nähnyt papereita sävy sävyyn niputettuina, mutta sellaista minä en kaipaa enkä kadehdi. Kun nyt saisi vain johonkin pyörimästä.

Työ jatkunee huomenna tai ylihuomenna tai joskus. Pitäisi saada lisää hylytilaa ja umpikaappia. Kun tarkemmin ajattelee, pitäisi saada isompi tila. Oikeastaan, jos sellaisen korttitalon saisi. Siis korttitalon.