1463193.jpg

1463201.jpg

No niin, olen juuri palannut työmatkalta Jyväskylästä. Siis Jyväskylän kirjamessuilta tarkemmin sanoen. Ja vaikka aika meni lähes kokonaan siellä messukeskuksessa, niin pariksi tunniksi kerkesin lauantaina kaupungille lenuumaan. Ja heti piti tulla tänne lesoomaan! Kuka muistaa tuon sanan lesoomaan, minun nuoruudessani - nyyh - se oli ihan hitti, tyyliin avautua tai tilittää.

No ei minun siitä pitänyt puhua vaan hankinnoista. Kerkesin siis Sinooperiin, joka yhä useammin on vähän pettymys minulle, Tiimariin, joka Jyväskylässä on poikkeuksellisen iso, sekä Askartelupuoti Piaan, joka monipuolisuudessaan ja palvelussaan on yliveto.

No, Sinooperista löytyi haaraniittejä, joissa on valkoisella pohjalla punainen sydän. Söpöjä. Leppiksiä ostin myös, kesäiset aiheet pyörivät mielessä. Ja sitten kohovärejä kokeeksi ja nukkiksen kukkaruukkuja, joiden koristeluun ajattelin noita värejä käyttää.

Tiimariin oli tullut erilaisia koristehelmiä joita on en ole täällä meillä huomannut. Ja lisää monivärisiä leppiksiä ja kukka-leppis-yhdistelmiä, pieniä koristejuttuja siis.

Sitten Askartelupuoti Piaan, jonka olisin voinut ostaa kokonaisuudessaan. Vain yksi mutta, mutta...

Kaikki ostokseni eivät siis näy tuossa skannerilla otetussa aika heikossa kuvassa, mutta alepöydästä löytyi vanhan roosan ja -vihreän väristä paperia, aavistuksen marmoroidun oloista ja ihan selvästi Vintage-kortteihin sopivaa. Kolme arkillista raaputuskuvia, jollaisia en olekaan aiemmin käyttänyt. Monenlaisia ääriviivatarroja ja lopulta, ne leimat...huh! Kyllä oli vaikea päättää, ajattelin että yhteen kokoelmaan voisin vielä pistää rahaa ja päädyin sitten tällaisiin ornamenttityyppisiin, aika pieniin ja ATC-hommissa monikäyttöisiin. Sormet jo syyhyävät...

Mitä vielä. Niin, menomatkalla löytyi Jalokivigalleriasta tällaisia kiinalaisia onnenrahoja. Ja kun olen villinä noihin itämaisiin aiheisiin niin...niitä käytän sitten joissakin aivan erityisissä korteissa.

Itse messukeskuksesta hankin kolleegalta yhden ei nyt ihan nukkekotikirjan mutta hieman sitä sivuavan, nimittäin nostalgisen opuksen "Sankarilliset lelut", joka esittelee Neuvostoleikkikalujen historian. Kiva kirja.

Ja sitten vielä neljä Taika-lehden numeroa, myivät ronttihinnalla niin pitihän se...Tulomatkalla sitten istuin selaamassa ja löysin jo monta hyvää ja tärkeää juttua.

Nyt on niin paljon kaikkea että pitäisi vain ehtiä tekemään. Mutta minähän olen tulevan viikon lomalla, ainakin kutakuinkin!