Tämän sydämen taakse kätkeytyy Jouluteko 2. Se liittyy ainakin täällä kotiseudullani meneillään olevaan keräykseen. Paikallisen pankin aulassa on kuusi, josta voi käydä poimimassa tällaisen puusydämen. Sydämen taakse on kirjoitettu sen lapsen ikä ja sukupuoli, jolle sydämen poimija ostaa lahjan. Pakattu lahja palautetaan sydän paketin päälle kiinnitettynä kuusen alle.

Kyse on siis lapsista, jotka eivät ehkä muuten saisi lainkaan lahjaa. Hankkeessa on mukana kunnan sosiaalitoimi ja oliko nyt Lions Club.

Kävin siis eilen poimimassa oman sydämeni. Päätin etten valitsisi vaan otin sellaisen, joka oli "selkä" minuun päin. En tiedä mikä kättäni ohjasi - sattuma kai - mutta osalleni tuli lapsi, joka on saman ikäinen ja samaa sukupuolta kuin omani. Se teki hankkeesta aivan toisenlaisen kuin olin ajatellut, antoi paljon miettimisen aihetta.

Joka tapauksessa, nyt kun tuo minulle vaikea päätös osallistua on tehty, olen iloinen! Skeptikko sisälläni on väistynyt!

Silti, aina sopii miettiä, miksi maailma, miksi jopa oma maamme on näin epätasa-arvoinen. Ja kuinka ja mistä voitaisiin saada sellaista apua, joka kantaisi pidemmälle. Millaisia poliittisia päätöksiä pitäisi tehdä, kuinka jakaa tasapuolisesti...

Silti, jos kukaan ei tee mitään, niin mitään ei tapahdukaan. Tästä kai on lähdettävä. Kommenttilaatikkoon voit tuoda myös mielipiteesi tästä asiasta, josta muistaakseni jo vuosi sitten blogissani keskusteltiin!