Ensimmäisenä esittelen Sinitaivaan Ainon jouluteon. Sain häneltä nimittäin eilen kirjeen, joka sisälsi hänen Vuodenaikahaasteeseensa tekemät kortit hienoissa kansissa. Sen verran selvennykseksi, että tämä vuodenaikahaaste sai alkunsa minun blogistani, mutta kun minulla veto loppui, niin Aino jatkoi sitkeästi loppuun asti.

Suuri kiitos sinulle Aino! Tämä kirja tulee pysymään kirjahyllyni aarteena! Ja ikävää ettei kuva tee oikeutta kohteelleen.

Siitä livahdammekin omiin joulutekoihini. Niitä on pari pientä. Olen aloittanut kirjahyllyjen vuosisiivouksen. Tai siis viisivuotissiivouksen, kotona. Ensimmäinen hylly on nyt siivottu ja karsiakin oli takoitus mutta mutta...Pieni keko sieltä lähti ja tilalle ajatuksiini syntyi paljon suurempi keko niistä kirjoista, joita juuri tuon aihealueen hyllyni on paitsi. Voi ei!

Toinen jouluteko. Itsenäisyyspäivänä meillä on ollut tapana leipoa ekat tortut ja mössyttää niitä linnanjuhlissa kotona. No, keittiöremontin keskellä torttuaineet jäivät kauppaan. Mutta ABChän auttaa aina. Vai auttaako? Kaikkea muuta sieltä löytyi mutta ei luumuhilloa. Kun ei ollut kotona muutakaan sopivaa hillontynkää, tortut jäivät leipomatta ja harmitti.

Mutta mutta. Eilen oli luumuhylly löytänyt meille ja poika kysäisi leivotaanko. Oli vähän muita asioita, mutta hän jäi kotiin taikinaa valmistamaan. Ja siitä tuli mahtavan hyvä ja sileä taikina ja tortut sen mukaisia, upouudessa uunissa remontin keskellä paistettuja.

Saimme aikaan jouluisen hetken, vähän vain isoäidin glogiä ja kahvia kyytipojaksi ja pahimmat purut pois pöydältä. Ehkäpä tällainen ex tempore onkin parempi kuin vuodesta toiseen toistuvat traditiot!