On tullut aika päättää tämä ikimuistoinen matka, sillä kotitalli häämöttää jo tuolla mutkassa. Mutta sitä ennen minun täytyy vielä kertoa, kuinka ÖHKÖMÖNKIÄINEN liittyi seurueeseemme.

Oli aika lastata hevonen traileriin. Pieniin vaikeuksiin olin varautunut, mutta että niin järkevän oloinen eläin tekisi täydellisen stopin, sitä en ollut osannut odottaa.

 

Ystäväni, jolla on paljon kokemusta hevosten lastaamisesta, sanoi että nyt sinun ei auta muu kuin antaa sen rauhoittua. Juttele sille vaikka.

Niinpä läksimme kävelemään trailerilta toiseen suuntaan - hevonen ja minä. Rupateltuani hetken ajan kysyin, saisinko kysyä jotakin. Toki. Tahdoin tietää miksei hän halunnut mennä traileriin. Oliko hänellä huonoja kokemuksia niistä. Ei, ei millään muotoa. Hänellä ei ollut lainkaan kokemuksia niistä, mutta sisätila näytti varsin pimeältä. Hevosen mielestä siellä saattoi olla vaikka öhkömönkiäinen. Hölmistyin. Mikä se on? Hevonenkaan ei ollut varma, mutta kaverit olivat puhuneet niistä.

Rupesimme pohtimaan, miltä öhkömönkiäiset näyttävät. Keksin yhä hassumpia ominaisuuksia ja lopulta hevoseni nauroi aivan katketakseen: Iihahaahahaa!

Päädyimme siihen, että öhkömönkiäiset ovat jotakin kindermunan sisällä olevan muovisen kotelon ja Yokshirenterrierin väliltä. Ja oikeastaan kilttejä. Tosi kilttejä, jos ne muistuttavat vähääkään sikatädillä ollutta kyseisen rodun edustajaa. Hienoa!

Kysyin eikö hevosesta olisi mukavaa saada sellainen kiltti olento matkaseuraksi. Toki toki, polle nyökytteli. Yhtäkkiä se nykäisi itsensä vapaaksi ja säntäsi kohti traileria. Huusin sille, että se ei saisi sännätä suinpäin vaunuun, sehän voisi tallata öhkömönkiäisen jalkoihinsa.

Heppa teki äkkijarrutuksen ja odotti minua. Sen jälkeen se kopautti pari kertaa kaviolla lastaussiltaa, että öhkömönkiäinen osaisi mennä sivuun. Sitten se kapusi kaikessa rauhassa kyytiin.

Ja siellä ne nyt ovat, sulassa sovussa. Uusi ongelma voikin tulla siitä, ettei hevonen halua luopua uudesta ystävästään. Mutta öhköhän on kovin pieni, ehkä ne voivat asettua samaan karsinaan asumaan.

Tällä kortilla ja tarinalla mukaan Ainon Eläinsafarin Ö-päivään.