Kohta reippaan laskiaisen valoisat pidot kohahtaa!

Niin, kuukausi on taas vaihtunut ja on uuden kuvan aika. Laskiainen tuo tietysti mieleen monenmoista, mutta tuon"lorunpätkän" innoittamana halusin kuvata suuria laskiaistanssiaisia.

Kortistani ei tullut sellaista kuin olisin halunnut, muttaepäonnistumisistahan sitä vasta oppiikin.

Kerron nyt kuitenkin tämänkin teoksen synnystä:

Kyse on siis ATC-kortista, jonka pohjana on kirjasta kopioitu vanha vihertävä kuva. Halusin kultaa ja rupesin leimailemaan kulmia nuottileimasimen, Perfect Mediumin, kultakohojauheen ja leivänpaahtimen avulla.

Suttupaperille tekemäni koeleimaus onnistui hienosti, mutta kortin alakulmaan tehty ei. Se meni ihan tukkoon, joten liimasin päälle tuon kiiltokuvapariskunnan. Sen sijaan yläkylmaan tehty leimaus on minusta ihan jees, vaikka ei siitäkään heti selviä, että kyse on nuoteista. Tuo nuottitaustaleimasin on vähän hankala, se toimii lähinnä hyvin tarkan musteen kanssa, kuvio on niin pientä piperrystä.

Halusin tällä kertaa kortin reunoihin jotakin muuta kuin vanhennusta, niinpä käytin taas Perfect Mediumia ja muita leimaan käytettyjä jutskia. Käsittelin reunat Mediumilla, kastoin kultajauheeseen ja ei kun leivänpaahtimen ylle näppejä kärtsäämään. Tulos on mielestäni kiva ja aion käyttää menetelmää muuallakin.

Sitten tuo kiiltsikka. Olisi saanut jäädä gessoamatta, näyttäsi pirtsakammalta.

Venäjänkielinen sana - vääränvärisellä tussilla kirjoitettu, kultainen löytyi kun tuho oli jp tehty - tarkoittaa laskiaista. Ainakin pitäisi...

Sitten vielä kultahileliimaa sinne tänne ja yhä näyttää vaisulta. No, pätkät ääriviivatarraa ja tanssisali on valmis.

Liisä tietoa tästä ATC-kalenteristani löydät täältä.